Viikonloppuna tein Vilmalle muutaman verijäljen, vanhentumis aika oli yksi yö, pituus oli vähän yli 5metriä,  ei mitään hurjan pitkiä mutta ei se mitään, sillä päin persettähän ne menivätkin. En tiedä sitten mitä tein väärin, mutta oli siinä itsellä raivossa pitelemistä kun koira vain olla möllöttää jäljen vieressä ja katselee taivaita. Voin vain kuvitella mitä sekin ajatteli kun itse pompin siinä sen edessä ja hössötän sen perhanan jäljen kanssa.. On siinä meillä metsäkoira, kun ei jäljet kiinnosta. Noh, tiedetäämpähän ainakin jatkossa mitä Vilman kanssa EI tehdä!

Eilen treenailtiin sitten Vilman kanssa vähän kaukokäskyjä ja ylläri, ylläri seuraamista. Kaukokäskyt menivät yllättävän hyvin: Oltiin siis Vilman kanssa pellolla ja kun Vee sattui vahingossa vilkaisemaan tai tulemaan minua päin annoin käskyn ja sehän tepsi! Siinä sitten purin huultani ja olin melkein tippa linssissä, kun kokeiltiin siihen samaan syssyyn muutamaa muutakin käskyä, siitä se ajatus sitten lähti ;) Eli seuraava tunti tehtiin aina välillä (seuraamisen lisäksi..) kaukokäskyjä. Ottakaamme siis huomioon tässäkin se että aijemmin kun sisällä treenasimme näitä ottaessani etäisyyttä koiraan, se astui aina luokseni, nyt en tosiaan tiedä mikä sitä vaivasi ;)
Seuraaminen meni kuten yleensä, otin sitä nyt enemmän irti. Remmin kanssa muutaman kerran, ja ihan ok. Välillä se jätättää hirveästi, mutta kontakti ollaan saatu suht kestäväksi! Joten alan olla jo melko tyytyväinen. Mutta enemmän eilen keskityin käännöksiin, täytyisi vain itse treenata enemmän ilman koiraa, kun ei näytä onnistuvan kunnolla ikinä. Tarvittaisiin vain paremmat palkat tuohon seuraamiseen, jottei tulisi tuollaista maleksimista mukaan.
Perusasento kusee ja pahemman kerran! En tajua, vähän aikaa sitten se oli vielä hyvä, mutta nyt se ei edes yritä mennä sivulle vaan menee joko a) selkäni taakse istumaan b)istuu "sivulle"=>eteeni vinoon tai c) menee makaamaan taakseni. Se on siis pilalla, ja täytynee se opettaa uudella käskyllä, ja sellaisella käskyllä jota ei kerrota kotiväelle, kiitos kuuluu siis heille. En ole katkera tai mitään.. Ainut miten Vilma menee sivulle on kun käytän siihen apuja. Kiroan tätä mielessäni aina ja ikuisesti..

Tosiaan, itselläni on tällä hetkellä kennelvuoro, joten treenailtua ei tule kovin paljon, hah! Nytkin olisi paljon hyvää aikaa treenata mutta minäpäs en reenaile vaan kirjoitan blogiin.. Säälittävää. Jonkin verran jotain pientä (edellä mainittua) voisi aina jossain välissä kokeilla tehdä :)