Jep, kova se on, pakko myöntää. Tällä viikolla melkein joka päivä tehty jotain :) Mutta hyvähän se vain on! Tänään siis käväisin eräällä pellolla tekemässä 2 jälkeä, amatööri kyseessä. Tokoa otettiin myös ihan vähän kentällä, pääasiassa kaukokäskyjä ja seuraamista + käännöksiä.

Jälki

Molemmat jäljet olivat pituudeltaan 25 askelta, ei siis kovin pitkiä, mutten viitsi tehdä isompia koska en tahdo tässä lajissa edetä liian lujaa. Vanhenemis aika 15 min. Nameja joka askeleelle. Ilma oli loistava, ja maa ihanan kuiva(hah, miljoonia kertoja parempi kuin eilinen pelto!). Namit sai myös hyvin piiloon, koska pelto oli jokin vanha heinäpelto, jonne oli kaadettu pitkiä heiniä, ja sinne kun kaivoi kengän kärjellä kolon niin sai hyvin tekemistä. Mikä meni sitten pieleen? Ylläri, ylläri: Tuuli. Mukanani oli pieni muovipussin pala, ja sillä yritin katsoa muka tuulen suunnan. Kun sain jäljet tehdyksi, hoksasin että ei @#¤%&=##!! Tuuleekin sivusta, noh, 2 jälkeä jo tallattu, pakko se on yrittää..

#1
Alku oli häsläystä, tuulen takia Vilma alkoi mennä ulos jäljeltä, mutta palautin sen sitten takaisin. Sen jälkeen alkoi tulla pientä kiirettä, mutta taas kerran palautus. Puolessavälissä alkoi näyttää hyvältä: Vauhti hidastui, alkoi kuulua pientä tuhinaa, ja nameja ei jäänyt matkan varrelle! Toivon vain ettei tämä tuulivirhe olisi pilannut hirveästi mitään.

Ensimmäisen jäljen jälkeen annoin Vilman rauhoittua vähän, vaikkei se mitenkään erityisesti ala ylikuumentua milloinkaan, mutta keskittyminen ainakin paranisi.

#2
Alku loistava, ei mitään kiskomista, remmi pysyi mukavan löysällä. Matkalle jäi muutama nami, ja  ne olivat ne jotka pistin "piiloon" koloihin, joita potkin heinien alle. Puolessa välissä alkoi remmi kiristymään ja vauhti nopeutua, palautus, ja kaikki ok. Loppu taas meni vähän häslingiksi, muttei pahasti.

Olen silti tyytyväinen näihin suorituksiin, vaikka meninkin tunaroimaan tuon tuulen kanssa. Eka jälki meni huonommin, mutta toisella alkoi keskittyminen pelata. Eikä se tuuli niin pahasti pilannut mitään.

Toko

Seuraaminen menee yhtä hyvin kuin ennenkin. Kokeilin palkkana myös lelua, mutta sen kanssa se jätättää pahasti, eikä ole niin intona kuin ruokapalkan kanssa. Mutta käytin lelua myös ruoan jälkeen, eli ensin nami ja sitten lelu perään :) Toimi hyvin, sain enemmän intoa mukaan. Käännökset menevät hyvin myös, paikallaan harjoittelu vain ei tuota (kummallekkaan) mitään tulosta, joten lähdin sitten ihan raa'asti seurauttamaan ja käännös siihen yhteyteen. Tein muutaman neliö kuvion siihen, ja hyvin meni. Välillä tuli vähän liian iso väli väliimme.

Kaukokäskyt menivät huonommin kuin eilen: Kun annoin käskyn, se oli kuin ei olisi ymmärtänyt alkuunkaan mitä se tarkoitti, ja kun menin (taas kerran) palauttamaan sitä, se osasi kaikki erihyvin. En taaskaan ymmärrä mitä teen väärin, sama etäisyys kuin toissapäivänä ja eilen, samat käsi merkit, paremmat namit... Onko syy sitten siinä että olin tehnyt jo liikaa sen kanssa jo muuta? Luultavasti. Mutta kokeilin niitä sitten enemmän "lähietäisyydeltä", eli n. puolen metrinpäästä.
Kokeilenpa sitten uudestaan sen 10 askeleen päästä: Käsimerkit menivät läpi, mutta nyt ei sitten takajalat pysyneet paikallaan?! Ok. Ne olivat sitten siinä ne "kaukokäskyt".

Huomenna ei luultavasti tehdä mitään. Jälkeä ei ainakaan, jottei se ala mennä liiallisuuksiin, kun nyt on niin hyvällä mallilla. Kaukkareita voisi kokeilla, mutta luulenpa että ne saavat nyt pysyä kuvioista poissa vähän aikaa. Seuraamista reenaillaan aina kun on mahdollistaa :) Ja minä harjoittelen niitä käännöksiä ilman koiraa!