Sieltä se kevät tulee, ja taas ne loskakelit.. Ei se mitään! Me loiskutellaan sitten Veikan kanssa tuolla meidän pesuhuoneessa tassuista lika pois :) Rasittavaa mutta välttämätöntä.

Viime viikkoon mahtui paljon kaikenlaista, suurimman osan ajasta vei KanKon lehti, josta päästiin kunnialla eroon. Velhon kanssa treenattiin hallilla tokoa, sekä rauhoittumista häiriössä eli agilityn aiheuttamassa häikässä, joka on ainoa mihin V reagoi noin voimakkaasti. Harmillista, mutta lisää tätä niin kaikki menee hyvin.
Tokossa siis meitä ohjastivat vanhemmat vuosikurssilaiset, ja me pompattiin sitten VOIn alkeisiin, jossa käsiteltiin tunnari, ruutu, liikkeestä pysähtymiset ja kaukot. Me ainoina pentulaisina sitten mentiin sinne asenteella: "eihän tää mittään ossaa, mut tultiinpahan ny ku luvattiin".. Ja, mitä tekee poika tämä? Yllätti taas kerran hyvin positiivisesti.

Kaukot: Osataan vasta istu-maahan-istu ja toisinpäin, mutta nekin menevät jo suht hyvin, nopeammaksi vielä+ opetetaan se seisominen.
Liikkeestä jäävät: Ei valittamista, ei oltu tehty sitä vielä ikinä ja hyvin stoppasi, nopeasti ja napakasti (itse saisin olla nopeampi..)
Ruutu: Ei olla tehty ennen, mutta laitettiin pallo ruutuun ja opetettiin koiralle käsky "ruutu" ja päästettiin hakemaan pallo. Ei tehty kuin pari harjoitusta. Tästä on hyvä jatkaa.
Tunnari: Ylpeys. Haettiin vain sitä että koira hakisi kapulan, no hyvinhän se sen haki vaikka epäilin sitä suuresti, sillä en ole hirveästi sille tehnyt noutoa tms. Mutta hienosti se sen käteen asti toi :) Tehtiin ensin helppo piilotus niin että koira näki missä palikka on ja sitten vähän vaikeampaan piiloon, missä sai vähän etsiä, lopputulos oli varsin iloinen omistaja ja vähän oppineempi koira.

Muuta ei sitten taas olla värkätty viimeviikon aikana, mutta pyritään ryhdistäytymään tälle viikolle. Kiitos loskakelien ei ulkona hirveästi tee mieli reenata, mutta saasnähdä jos saisi sen hallikortin taas päivitettyä että pääsisi sinne treenailemaan viikonloppuna ja viikolla.

Tänään sitten meneekin hyvin ja huonosi.. Jätin nimittäin Velhon päiväksi kotiin häkkiin, nippusiteet + lukot tekevät edelleen ihmeitä, koira ei tule häkistä ulos, hyvä. Koulusta tultaessani kuulen että Velho ei huuda, vaihtoehto a) päässyt häkistä ja riekkuu kämpässä taas valtoimenaan tai vaihtoehto b) Tajunnut vihdoin että ei sieltä häkistä pääse huutamalla/rynkyttämällä tai vaihtoehto c) naapurilta mennyt hermot ja käynyt ampumassa Velhon.
No, vaihtoehto B oli oikein, muttei sekään täysin, koira parka näyttää nyt siltä kuin sillä olisi poskissa pumpulipallot, miksikö? Koska ilmeisesti se on venyttänyt ja purrut kaltereita niin paljon että on saanut kunnon mustelmat aikaiseksi ja nämä mustelmakohdat ovat nyt hyvin turvonneet ja ärtyisät. Sääliksi käy pientä, mutta hyvä puoli tässä on se että koira oli hiljaa kun tulin kotiin! Kerrankin..

Illalla sitten painuttiin taas lenkille, ja tälläkertaa otin mukaani nameja, leluja ja pari "kivaa" esinettä; dödöpullo ja sukka. Taapersin metsään ja tallustelin pienen alueen (Huom. tässä vaiheessa: eriepävirallinen esineruutu) about n. 6x6 m.
Aluksi nakkelin sinne sukkaa, Velho haki ja toi eikä pudottanut, loistokasta.
Sitten piilotin sen, nenänkäyttö kiitettävää, ja sukka tuotiin kunnialla kotiin eikä sitä edes ravisteltu tai mälvätty hirveästi. Pari kertaa sukan kanssa näin.
Sama dödöpullon kanssa, mutta tästä teki inhottavaa se että pullo haisi ja maistui varmasti äklölle ja oli hassu suussa. Velhopa yllätti jälleen, ja hoiti taas nenänkäytön ja tuonnin kunnialla kotiin, ei taaskaan voisi olla ylpeämpi! Yhdenkerran meinasi olla liian hukassa mutta tämä sitten uusittiin, koira odottelemaan ja kävin "näyttämässä" pullon paikan, tämän jälkeen lähetin etsimään ja vähän aikaa paikan ympärillä kiertäen Velho löysi pullon ja toi sen hienosti käteen saakka :)
Hieno fiilis täytyy myöntää, sama häiriön alla niin olisin iloinen.

Furun kanssa yhteiselo on alkanut sujua, viimeinen viikko antibioottien kanssa. Vaiva on alkanut parantua loistavasti, nenä nyt vain kärsii pienestä karvattomuudesta kun joutuu kovalle koetukselle Velhon häkistämurtautumis yritysten takia. Raakaruokintaankin muuttaminen kuulema voisi auttaa, ja sitäkin olen tässä mietiskellyt sitten jonkun tovin, ja pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä että voisi olla ihan viisasta, täytyisi vain löytää joku joka osaisi neuvoa tällaisessa ruokinnassa! (saa ilmoittautua ;) Ruokintakin kun on melko laaja alue koiramaailmassa.


Kiitämme ja kuittaamme jälleen.