Jep, eli kevät on vihdoinkin tullut takaisin! Aamulla vielä näytti vähän kurjalta, mutta onneksi päivä parani huomattavasti päivemmällä! On niin ihanaa kävellä metsässä lenkillä koiran kanssa kun aurinko on lämmittänyt selkää ja linnut laulaa ympärillä.. Ihan kesä tulee mieleen, kun kävelee teillä tietämättömillä ja lokit raakkuu taivaalla, ja kuovi kirkuu jossain, aivan ihanaa! Ja sitten kun on muuten niin hiljaista.. Nähtiinpä Vilman kanssa(tai oikeastaan minä näin) 2 kurkeakin pellolla kuikuilemassa, mutta ne eivät kestäneet painetta että olisin katsellut niitä 100m päästä, vaan lähtivät sitten pois ja rääkäisivät kauniilla äänellään hyvästit. Vilmakin lähti jäljestämään oravaa, jota ei kuitenkaan löytänyt loppujenlopuksi, vaan seikkaili muka hajujen perässä niin kiireisen näköisenä, hah! tyhmä koira, minäkin löysin sen kurren ennen kuin Vee.
Kyllä, kevät se on se paras vuoden aika, ja kesä sen jälkeen :) Mutta niinkuin otsikosta voikin päätellä, kurakelithän ne sieltä tulevat myös, se on sitä koiranomistukseen kuuluvia iloja ;) No jaa, ihan sama :D
Kuitenkin, takaisin tähän hetkeen, eli metsälenkillä treenailin vähän Vimplen kanssa seuraamista ja perusasentoa, seuraaminen meni ihan hyvin. Mutta perusasento nyt on jostain syystä alkanut tökkiä vaikka se on saanut olla siltäkin lomalla sen 3-viikkoa, en tajua mikä siinä mättää! En ole rankaissut sitä siitä jos se menee väärin, joten luultavasti se on pilattu "loman" aikana :| Eli yksi asia lisää mikä pitää korjata.. Perusasennosta vielä sen verran, kun sitä eilen reenailtiin täällä kämpillä niin se oli jotain niin outoa, ettei toista ole! Koira oli kuin piesty kun yritin sitä komentaa, en siis mitenkään karjumalla, vaan ihan normaalisti.. Oli siinä taas yksi Vilman metku kyllä.. Tiedä sitten jos neiti olisi halunnut jatkaa kauneus uniaan, ja minä perhanan tonttu tulen herättämään. No onneksi se saatiin sitten sujumaan kun arvon Neiti sai palkaksi raakaalihaa :D Ja takaisin seuraamiseen, ollaan nyt joka päivä siis tehty n. 10 harjoitusta sellaisia muutaman askeleen pätkiä, aina vähän vaihdellen ne määrät, ja se alkaa onnistua jo hyvin, välillä tulee edistystä ja kontakti ongelmia mutta niistä selvitään aloittamalla alusta. Vielä siis on aikaa harjoitella..
Viikonloppu suunnitelmissa olisi että tehtäisiin Viikarille verijälkeä, jos lumet on sulanut, ja ehkä muutama makkararuutukin, ja Löpökin pääsee mukaan, kunhan vain ensin päästään kotiin asti :)

Nyt raukka on ihan väsähtänyt, se on saanut tehdä tänään niin paljon :) Siis paljon ja paljon, 12 aikaan vähän treeniä ja pellolla juoksua, sitten lenkki ja taas vähän seuraamista ja perusta, ja sitten poljetaan kämpille ja aletaan jyystämään hirvenlapaluuta, ja silloinkin piti tehdä kaukoliikkeitä jotka eivät ikinä voi onnistua :D Tänään oli loistava päivä, loistava ilma ja loistavat hetket koissun kanssa! Että jokin asia voikin olla niin rakas, että se saa joka päivä hymyilemään kun näkee sen, vaikka vain hännänpään, niin sekin saa jo hymyilyttämään, kun tietää että kohta se on tökkimässä sillä tyhmällä mustalla kirsullaan ja pomppimassa tyhmillä kuratassuillaan ja sotkemassa joka paikan kuraan, mutta silti se vain hymyilyttää..

 

If you don't want to be greeted with paws and swinging tails, don't come inside - because dogs live here...
If loose hair doesn't match your clothing or furniture bothers you, don't come inside - because dogs live here...
If you don't like feel of a cold nose or a wet tongue, don't come inside - because dogs live here...
But if you don't mind all of this... you will be instantly loved when you come inside - because dogs live here.