Vilman kanssa on vihdoin saatu tehtyä jotain, aloitettiin viikko reenaamalla ja lopetetaan viikko reenaamalla. Tokoilua ja muutama n. 100 askeleen jälki pikku mutkineen sekä ilmaisua ollaan vahvisteltu. Uutta jäljissä on maasto, meillä kun on tätä peltolääniä talomme ympärillä niin miksikäs sitä kauas lähtemään kun voi kävellä muutaman metrinpäähän talsimaan. Peltomme ovat siis voikukkien peittämät, ja osassa kohtaa voikukat ovat jopa polvenkorkuisia, joten on se ihan mukavaa vaihtelua. Mutta ei huolta, vaihdetaan me miljöötä kunhan löydetään paremmat pellot ;)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Maanantai:

 

Tokoilua, lähinnä seuraamista. Aamulenkillä otettiin pikku seuraamista ja luoksetuloa pikku häiriön alla.

Lopuksi vähän ilmaisua.

 

Tiistai:

 

Jälki: pituus n. 100 askelta, vanhentuminen 15 minuuttia, suurimmaksi osaksi suoraa, mutta muutama loiva mutka. Jälki meni hyvin.

Lopuksi vähän ilmaisua.

 

Keskiviikko:

 

Tokoilua; kaukokäskyjä, seuraamista, luoksetuloa, perusasennon hiomista.

Lopuksi vähän ilmaisua.

 

Torstai:

 

Toistettiin samat kuin keskiviikkona, jätettiin kaukokäskyt pois.

Lopuksi vähän ilmaisua.

 

Perjantai:

 

Jälki: Myötätuuli, päälle 100 askelta, panta luovutettu Lyytille joten vaihdettiin valjaisiin= toimii paremmin, pientä serpentiiniä ja pieniä loivia mutkia, jäljen päässä muutama nami ja pallo. Nameja jäi vain askeleille jotka olivat hankalia, liinakin pysyi koko jäljen ajan ihanan löysällä. Vilman ilme oli kyllä näkemisen arvoinen kun jäljen päässä oli pallo, se yllättyi täysin. Ensin tietenkin namit mutusteltiin rauhassa ja minä kehuin rauhassa ja sitten pallo suuhun, ja ylväästi se kannettiinkin pois jäljeltä J Odotan innolla seuraavaa jälkeä, jos tuo vaikka muistaisi että mitä sieltä jäljen päästä löytyy :)

 

Toko: Kaukokäskyjä, seuraamista, perusasennon hiomista, luoksetuloa.

 

Ja lopuksi vähän ilmaisua.

 

Kaikki treenit menneet mielestäni hyvin, palkkana on toiminut suurimmaksi osaksi pallo, mikä tuo paljon intoa tekemiseen, ainut huono puoli siinä tosin on että se kuumentaa koiraa liikaa. Namit eivät edes meinaa kelvata kaverille, kun se tietää että pallo on taskussa. Pallon avulla ollaan myös tuota ilmaisua paranneltu, ja ihan kestävä ja pitkä on ollut tuo haukku :) Joka päivä ollaan otettu sellaisia epämääräisiä pätkiä ja lopetettu aina parhaaseen (vaikka mistä sitä tietäisi, jos sen "Parhaimman" jälkeen tulisi vielä parempi;) Tavoite olisi saada ilmaisu syksyksi paljon paremmaksi kuin mitä se nyt on ollut..

Ensiviikolla kennelvuoro, missä tavoitteenani on saada tokohyppy opetettua Vilmalle, tai ainakin yrittää.

Mainitaan nyt myös pikku Emma tässä kirjoitellessa, vaikkei Emma olekkaan blogimme "päähenkilö". Ollaan  Emmankin kanssa hommailtu jotain, kun Emman omistaja on ollut Adan kanssa Kokkolassa :) Emman kanssa ollaan harjoiteltu vähän seuraamista ja seisomista (EI NÄYTTELYSEISONTAA!). Ja tarkoitus on ollut ehdollistaa naksuttimeen, muttei olla saatu vielä kunnolla aikaiseksi. Pakko myöntää että cockeriksi Emma on aika nopeaoppinen, vaikka muuta se on antanut ymmärtää tässä 3-vuoden aikana ;) Hauskaa on ollut kouluttaa niin täysin erilaista koiraa kuin Vilma. Emma raasu kun jää välillä niin täysin hukkaan täällä meidän laumassa, kun 3 tuollaista räväkämpää kaveria riehuu koko ajan jaloissa ja Emma katselee menoa sohvan nurkasta. Suunnitelmani Emman varalle siis: Naksu, nouto (tykkää uida, ja kantaa esineitä pois vedestä mutta ei tuo käteen asti..), seuraaminen, seisominen, ehkä verijälkeä?

 

Huomenna tehdään jälki ja yllättäen ilmaistaan, mutta tokoilut sää jäädä tällä kertaa pois, ja sunnuntaina ei tehdä mitään muutakuin uitetaan koiria.